Selecteer een pagina

Is de Mazda CX-3 jouw wensauto? Dan is er goed nieuws. De vernieuwde Mazda CX-3 2018 staat nu in de showroom. Het op één na best verkochte model in het huidige Europese modellengamma van Mazda heeft een nieuwe grille, de toepassing van LED-achterlichten, nieuwe lichtmetalen wielen en de unieke kleur Soul Red Crystal. Het interieur is hoogwaardiger afgewerkt. In de Mazda CX-3 2018 debuteert een nieuwe 1.8 liter SKYACTIV-D dieselmotor met een brandstofverbruik van 4,4 – 5,2 l/100 km. De vernieuwde Mazda CX-3 2018 staat vanaf nu in de showroom, prijzen in Nederland beginnen bij 24.490 euro. De speciale versie Sport Selected met veel extra’s van de GT-M is er vanaf 27.990 euro.

De vernieuwde Mazda CX-3 2018 speelt in op de feedback van klanten met verbeteringen op het gebied van design en technologie. In de Mazda CX-3 2018 debuteert een nieuwe 1.8 liter SKYACTIV-D dieselmotor (brandstofverbruik: 4,4 – 5,2 l/100 km, CO2: 114 – 129 g/km), die de bestuurder zowel een verbeterde responsiviteit als een lagere uitstoot van schadelijke gassen biedt. De twee 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotoren (brandstofverbruik: 6,1 – 7,0 l/100 km, CO2: 140 – 160 g/km) zijn nu voorzien van dezelfde innovaties die voor het eerst werden toegepast in de huidige Mazda CX-5, waaronder afgeplatte zuigerkoppen en high-dispersion injectoren. Deze zaken zorgen voor voldoende koppel over het gehele toerentalbereik en ze dragen bij aan een lager verbruik in de praktijk. Alle drie motoren voldoen aan de strenge nieuwe EURO 6 d-temp emissienorm, waaronder de real-drive emission test (RDE).

Tot de exterieurwijzigingen behoren een nieuwe grille, de toepassing van LED-achterlichten, nieuwe lichtmetalen wielen en, debuterend in het modellengamma van de vernieuwde CX-3, Mazda’s unieke kleur Soul Red Crystal. Binnenin is er een hoogwaardiger afgewerkt interieur, waarbij overbodige zaken achterwege worden gelaten om meer schoonheid te creëren, in lijn met het Japanse schoonheidsideaal. De nieuw vormgegeven middenconsole met elektrische handrem en middenarmsteun met meerdere opbergvakken zorgt voor meer comfort en vermindert de vermoeidheid.

De toepassing van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Mazda’s volgende generatie SKYACTIV-Vehicle Architecture hebben de rijeigenschappen van de CX-3 naar een aanzienlijk hoger plan getilt. Verdere finetuning van het onderstel, nieuw ontwikkelde banden en de toepassing van urethaan met een groter dempend vermogen in de voorstoelen zorgen voor minder rijgeluiden, een verhoogd comfortniveau en een nog dynamischer rijgedrag.

Het veiligheidsniveau is naar een hoger plan getild bij de Mazda CX-3 2018. Het model beschikt over een doorontwikkelde versie van Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS), die beter in staat is om voetgangers te herkennen in het donker. Dit systeem en andere veiligheidsfeatures zoals Mazda Radar Cruise Control (MRCC) met Stop & Go-functie (alleen beschikbaar voor modellen met de automaat SKYACTIV-AT) en een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel maken het autorijden onder alle rijomstandigheden veiliger.