Selecteer een pagina
Hierbij een bericht voor de Maserati liefhebbers. Maserati heeft de rol van de Ghibli binnen het modelprogramma nadrukkelijker aangezet met de introductie van een nieuwe limited edition die met ingang van oktober leverbaar wordt. Deze Maserati ‘Ghibli Ribelle’, die in een beperkte oplage van slechts 200 exemplaren wordt uitgebracht in de EMEA-regio, onderscheidt zich door exclusieve designaccenten en stijlvolle interieurdetails. De meest opvallende daarvan is de elegante mica carrosseriekleur ‘Nero Ribelle’, waarmee het design van de auto meer tot zijn recht komt.
Al bij de eerste oogopslag is de ‘Ghibli Ribelle’ een opvallende verschijning dankzij de bijzondere ‘Nero Ribelle’ kleurstelling. Die uitstraling wordt verder aangezet door de exclusieve, in hoogglans zwart uitgevoerde 19 inch Proteo-velgen die voor deze gelegenheid zijn voorzien van contrasterende rode accenten. Ook de remklauwen zijn in rood uitgevoerd.

Het interieur van de ‘Ghibli Ribelle’ heeft een two-tone zwart/rood dashboard, zwarte deurpanelen, een rode middenarmsteun en een zwartlederen sportstuur met tone-on-tone stiksels en schakelpaddels. De sportstoelen (met 12 geheugenposities) zijn bekleed met premium leer, opnieuw two-tone in zwart/rood met contraststiksels, een combinatie die exclusief aan deze limited edition is voorbehouden.

Het unieke karakter van het interieur van deze Ghibli limited edition krijgt meer glans dankzij een chroom/aluminium embleem met het drietandlogo en het nieuwe Ribelle-beeldmerk. Het embleem is op de met Black Piano hout afgewerkte tunnelconsole bevestigd, waar hij duidelijk zichtbaar is voor alle inzittenden en blijk geeft van het unieke, exclusieve karakter van dit model.

Aanvullend levert Maserati voor de ‘Ghibli Ribelle’ limited edition het optionele Ribelle Plus pakket, met onder meer donkere privacy ramen voor een verbeterde temperatuur- en geluidsisolatie, adaptieve full-LED Matrix koplampen, het Harman Kardon premium sound system en een sunroof.

Deze nieuwe Ghibli limited edition is te combineren met alle drie beschikbare motoren: de 275 pk sterke V6 turbodiesel en de twee benzinevarianten, in beide gevallen een biturbo V6 met naar wens 350 of 430 pk. Die laatste twee zijn ontwikkeld door Maserati Powertrain en worden gebouwd in de Ferrari-fabriek in Maranello.