Selecteer een pagina
De Hyundai KONA Electric is de meest gewilde volledig elektrische auto van dit moment. Vanwege de ruimte, de vormgeving, de concurrerende prijs (vanaf 39.195 euro), de grote actieradius van ruim 480 kilometer én de fiscale voordelen is de KONA Electric een grote hit. Niet voor niets zijn er sinds de introductie van deze elektrische auto op 1 september van dit jaar al 414 eenheden de weg op.

Het nadeel van de populariteit is dat de levertijd van de Hyundai KONA Electric momenteel 10 tot 12 maanden bedraagt. Dat komt doordat de B-segment SUV niet alleen in Nederland gewild is, maar ook in diverse andere Europese landen.

Hyundai werkt daarom momenteel hard om de levertijd van de KONA Electric te verkorten. Niet alleen wordt de elektrische auto momenteel in hoog tempo uitgeleverd aan klanten die de auto besteld hebben. Hyundai is bovendien drukdoende om de opgelopen vertraging van de afgelopen maanden nog voor het einde van dit jaar in te halen. Om dit te bewerkstelligen, zijn de vertraagde orders alsnog door de fabrikant toegewezen aan Nederland. Door deze allocatie van voertuigen streeft Hyundai naar de beloofde levertijden zoals afgegeven bij de Hyundai-dealer. Voor 2019 verwacht Hyundai dat de productie opgeschroefd wordt, zodat Nederlandse klanten beter bediend worden. Komend jaar hoopt Hyundai de levertijd van de Hyundai KONA Electric zelfs aanzienlijk te kunnen terugbrengen.

Toch snel elektrisch rijden en direct profiteren van de fiscale voordelen die een volledig elektrische auto biedt? Speciaal voor deze berijders biedt Hyundai een alternatief: de elektrische tussenauto! En dat is de Hyundai IONIQ Electric met 28 kWh-batterij. Deze ruime sedan heeft eveneens een volledig elektrische aandrijflijn. De batterij is bovendien zeer snel op te laden. De Hyundai IONIQ Electric is op voorraad beschikbaar en kan daardoor snel worden geleverd. Bovendien zijn korte (private) leasecontracten bespreekbaar voor wie daarna de dan inmiddels beschikbare KONA Electric wil rijden.