Selecteer een pagina
De volledig nieuwe Lexus ES heeft de maximale score van vijf sterren behaald tijdens de meest recente botsproeven van Euro NCAP. Met een totale score van 86.25 is Lexus’ sedan een van de veiligste auto’s op de weg. De Lexus ES is getest onder de nieuwe, strengere 2018-regels waaronder de bescherming van fietsers door autonome noodstopsystemen.

Het verbeterde Lexus Safety System + biedt nieuwe mogelijkheden en beschermt de bestuurder en passagiers beter. Nieuw is de signalering van fietsers als onderdeel van het uitgebreide Pre-Collision System (PCS) evenals de detectie van voetgangers in het donker. Lexus Co-Drive combineert Dynamic Radar Cruise Control met Lane Tracing Assist en biedt level 2 autonoom rijden waarbij de bestuurder de controle over de auto houdt.

De Lexus ES komt binnenkort als ES 300h naar Nederland. De nieuwe hybride aandrijflijn bestaat uit een nieuwe 2,5-liter benzinemotor en een elektromotor, standaard gekoppeld aan een CVT-automaat. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW / 218 pk. Het verbruik komt uit op 4,7 l/100 km gemiddeld. De nieuwe Lexus ES staat vanaf 21 december 2018 bij de Lexus dealer. De prijzen beginnen bij 52.995 euro.