Selecteer een pagina
Mitsubishi presenteert de nieuwe L200. Het is misschien direct een auto dat op jouw wensenljstje staat, maar toch vinden we het de moeite waarde om jou over deze auto te informeren. De 1-tons pick-up beleeft zijn wereldpremière in Bangkok en is vanaf 17 november te koop in Thailand.De nieuwe Mitsubishi L200 is de meest recente versie van het model dat dit jaar zijn veertigste verjaardag viert. Het voertuig wordt geproduceerd in de Laem Chabang-fabriek van Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd. (MMTh), MMC’s producent en distributeur in Thailand.Het betreft een wereldwijd strategisch model dat na de lancering in Thailand ook in andere markten in de ACEAN-regio verkocht zal worden, evenals in Oceanië, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Uiteindelijk zal het voertuig in circa 150 landen worden aangeboden.

De voorzijde wordt gekenmerkt door het Dynamic Shield-designconcept. De hoge motorkaplijn en de agressievere koplampen die hoger geplaatst zijn, geven het model een nog imposantere uitstraling. Nieuw gesculptuurde carrosserievormen met contrasterende, scherpe lijnen, bredere wielkasten en opvallende accenten benadrukken de kracht van een Mitsubishi pick-up en voegen extra moderniteit toe. De verlichting en de bumperdelen vormen een integraal onderdeel van het robuuste ontwerp en versterken de visuele breedte van de auto. Het gerestylede interieur heeft een moderne en robuuste uitstraling met nieuwe omlijsting voor de luchtroosters en het schakelpaneel. De sfeer wordt mede bepaald door zacht aanvoelende materialen en het stikwerk op de middenconsole, armsteun en parkeerrem.

De 4WD-versies van de Mitsubishi L200 zijn uitgerust met Super-Select 4WD voor tractie en rijeigenschappen op elk type ondergrond, of Easy-Select 4WD waarmee eenvoudig kan worden geschakeld tussen verschillende rijmodi voor verschillende typen ondergrond. Door de toepassing van nieuwe rijmodi staan beide 4WD-systemen garant voor off-roadprestaties. Zowel Super-Select 4WD als Easy-Select 4WD maakt gebruik van een nieuwe Off-roadmodus met de afzonderlijke standen GRAVEL, MUD/SNOW, SAND en ROCK alleen in 4LLc-stand). De Off-roadmodus stuurt het motorvermogen, de transmissie en de remmen aan om de hoeveelheid wielslip te regelen, de prestaties in het terrein te optimaliseren en de zelfredzaamheid in sneeuw en modder te vergroten.

De L200 behoudt zijn ladderchassis en cabineconstructie met hoge botsveiligheid en is voorzien van actieve veiligheids- en rijhulpsystemen :

  • Forward Collision Mitigation (FCM) dat voertuigen en voetgangers kan detecteren.
  • Blind Spot Warning (BSW met LCA dat bij het wisselen van rijstrook waarschuwt voor weggebruikers in de dode hoek met behulp van een waarschuwingstoon en knipperlicht in de buitenspiegel.
  • Rear Cross Traffic Alert (RCTA) dat op dezelfde wijze waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens achteruitrijden.
  • Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS) dat helpt ongelukken te voorkomen door verkeerd gebruik van het gaspedaal in krappe ruimtes tegen te gaan, bijvoorbeeld in een parkeergarage.
  • Parkeersensoren en Multi Around Monitor, dat een helicopterview van de auto en het gebied eromheen op het beeldscherm toont, geven de bestuurder eveneens extra vertrouwen.

Het remsysteem is krachtiger door de toepassing van grotere remschijven en zuigers in de remklauwen. Het rijcomfort is verbeterd door het gebruik van grotere dempers met meer dempingsvloeistof op de achteras. Ook belooft de overstap van een 5-traps naar een 6-trapsautomaat extra verfijning en een krachtigere acceleratie.