Selecteer een pagina
De nieuwe Volvo S60 staat in de startblokken om. Volvo’s nieuwe “Zweedse sportsedan” komt in het voorjaar van 2019 op de markt, maar kan nu al worden besteld. Speciaal voor beslissers is er de S60 Intro Edition, een extra compleet introductieaanbod. De prijzen beginnen bij 48.995 euro.

De Volvo S60 Intro Edition is bovenop de eerdergenoemde uitrusting voorzien van Active High Beam Full-LED koplampen met onderscheidende Thor’s Hammer dagrijverlichting, IntelliSafe Assist met Adaptive Cruise Control met Pilot Assist (autonoom rijden level 2 tot 130 km/uur) en IntelliSafe Surround met onder meer een Blind Spot Information System.

De S60 Intro Edition biedt Sensus navigatie, smartphone integratie met Apple CarPlay en Android Auto, Premium Audio by Harman Kardon met 14 luidsprekers en een 600 Watt versterker, een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een parkeercamera achter. De uitrusting is naar wens uit te breiden met de Luxury Line met onder andere een Head-up Display en een elektrisch bedienbaar glazen panoramisch schuif-/kanteldak; het grootste exemplaar in een Volvo-sedan tot nu toe. Het pakket Scandinavian Line biedt onder meer parkeerverwarming met timer en stoelverwarming achter. Optioneel is de S60 uit te rusten met elektronisch instelbare dempers (FOUR-C). Met de app Volvo on Call heeft de eigenaar altijd toegang tot zijn auto en kan hij bijvoorbeeld op afstand het interieur verwarmen.

De Volvo S60 Intro Edition is altijd uitgevoerd als T5 Geartronic met Drive Mode Settings, vier instellingen (ECO, Comfort, Dynamic en Individual) om de rijkarakteristiek aan te passen. De turbobenzinemotor levert een vermogen van 184 kW (250 pk). In 6,5 seconden accelereert de S60 Intro Edition vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 240 km/uur. De T5 is verder op te waarderen met Polestar Engineered Optimisation.

Alhoewel de nieuwe Volvo S60 in het voorjaar van 2019 bij de dealer arriveert, kan de sportsedan nu tijdelijk al bewonderd worden tijdens de S60 Teaser Tour. Hierbij doen twee Volvo’s S60 tussen 22 november en 14 december 2018 met bliksembezoeken dealers in het hele land aan.