Selecteer een pagina

Mercedes-Benz heeft een enorm aanbod van auto’s. Er zijn drie sedans, vier stationcars, vijf cabrio’s, zeven SUV’s en negen coupés. Mercedes-Benz heeft echter maar één MPV (Multi Purpose Vehcile) in het aanbod: de B-Klasse. Dus als er een geheel nieuwe generatie van dit ruimtewonder van Mercedes-Benz uitkomt, dan is dat groot nieuws. Maak kennis met de derde generatie van de gezinsauto van Mercedes Benz.

Mercedes-Benz B-Klasse

Om de B-Klasse sportiever te maken, is gekozen voor een lange wielbasis en een korte overhang voor en achter. Dat zorgt samen met de lage daklijn voor een langgerekte, gestroomlijnde vorm. De sportiviteit wordt benadrukt door de relatief grote velgen (16 tot 19 inch) en het scherp gesneden front.

Mercedes-Benz B-Klasse
Mercedes-Benz B-Klasse
Mercedes-Benz B-Klasse

Nieuwe functies van MBUX zijn een autodeel-systeem en het centraal zoeken naar parkeerplaatsen. Dat laatste betekent: wanneer een Mercedes-Benz een parkeerplek heeft verlaten, wordt dat centraal gemeld en kunnen andere auto’s die informatie gebruiken om een vrije plek te vinden.

Mercedes-Benz B-Klasse
Mercedes-Benz B-Klasse

In de comfortabele stand is de B-Klasse een echte Mercedes-Benz en biedt deze MPV meer comfort dan een doorsnee gezinsauto. Daarbij overtuigt de B-Klasse als “premium” product met de moderne autorusting. Wie eenmaal met “MBUX” heeft gereden, wil nooit meer terug. Het zelf indelen van alle schermen en het zelf bepalen hoe functies worden bediend is ideaal. Net als moderne smartphones heeft de B-Klasse een slimme assistent die gesproken commando’s kan uitvoeren. Het verschil is echter: een telefoon kan makkelijk via het beeldscherm worden bediend, maar de bestuurder heeft de handen aan het stuur en dan is een slimme assistent die luistert naar gesproken commando’s ideaal. Ook de vele comfort-functies, van stoelmassage tot semi-zelfrijdende functies, zorgen voor extra comfort en gemak. Dat maakt de B-Klasse, meer dan ooit, een klasse apart.

Lees alle informatie over deze autotest en heel veel interessant autonieuws op de website van AutoZine.

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.