Selecteer een pagina

Fiat verlengt de garantie tot 5 jaar. Dit geldt voor door een officiële Fiat-dealer in Nederland nieuw verkochte Fiat. Bijzonder bij deze garantie is dat er geen beperking geldt voor het aantal gereden kilometers. Mocht er gedurende de 5 jaar toch onverwachts iets onderweg in Europa gebeuren dan ontvangt de Fiat-klant ANWB pechhulp. 

De lange garantieperiode garandeert dat kopers van een nieuwe Fiat 5 jaar lang zorgeloos kunnen rijden en niet voor onverwachte kosten komen te staan. Ook zorgt het voor lagere gebruikskosten en garandeert het een hogere restwaarde. Indien in de eerste vijf jaar na aanschaf de Fiat van eigenaar wisselt, gaat de garantie mee naar de nieuwe eigenaar.

Fiat

Als in de eerste 5 jaar na aanschaf van een nieuwe Fiat onderdelen onbruikbaar of inefficiënt blijken te zijn wegens fabricagedefecten, dan worden deze gratis vervangen door originele Fiat-onderdelen. Onderdelen onderhevig aan slijtage zoals banden, bougies en remblokken vallen buiten de garantie. Schade door ongevallen, brand en/of diefstal, krassen, chemische schade en schade als gevolg van niet originele onderdelen is uitgesloten.

Voorwaarde voor aanspraak op garantie is dat de onderhoudsbeurten, zoals voorgeschreven door de fabrikant en beschreven in het instructieboek, zijn uitgevoerd en gecertificeerd door degene die deze werkzaamheden heeft verricht. De 5 jaar garantie bestaat uit 2 jaar fabrieksgarantie met 3 jaar aanvullende garantie van MOPAR Vehicle Protection (onderdeel van FCA group).

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.