085 - 06 06 411 hallo@wensauto.nl

Toyota heeft de Prius vernieuwd voor modeljaar 2019. Het exterieurdesign is aangescherpt terwijl ook het interieur een aanpassing heeft gekregen. Verder is de uitrusting uitgebreid met onder meer een verbeterd Toyota Touch 2 multimediasysteem met Go Plus navigatiesysteem dat sneller reageert en intuïtiever te bedienen is. De prijzen van de vernieuwde Toyota Prius beginnen bij 32.995 euro. 

De aanpassingen voor modeljaar 2019 betreffen onder meer de nieuwe voorbumper en scherper gelijnde Bi-LED-koplampen die de breedte van de voorkant benadrukken. De mistlampen zijn voortaan rond en naar de onderste grille verplaatst. Het lage zwaartepunt van de Prius wordt kracht bijgezet door de gerestylede voorbumper. Doordat de motorkap iets verhoogd is, sluit deze nu beter aan op het design van de zijkant zodat een evenwichtiger silhouet is bereikt. De nieuwe horizontale achterlichten benadrukken het lage zwaartepunt van de Prius. Ze wijken duidelijk af van de originele verticaal geplaatste achterlichten en zorgen in combinatie met de trapeziumvorm rond de kentekenplaathouder voor een extra krachtige uitstraling.

De vernieuwde Prius is leverbaar met de keuze uit acht carrosseriekleuren. De kleur Emotional Red is vernieuwd en voortaan een Premium Metallic lak met een nog levendiger kleur dan voorheen. Daarnaast is de nieuwe lak Aqua Breeze Blue Metallic toegevoegd.

Toyota heeft de kwaliteitsbeleving van het interieur verhoogd door de toepassing van nieuwe kwalitatief hoogstaande materialen zoals de stoelbekleding. Ook de stoelen zelf zijn nieuw. Ze beloven meer comfort en ondersteuning. Het interieur is verder voorzien van pianozwarte designaccenten, onder meer bij de middenconsole, de versnellingshendel van de standaard automaat en op het stuurwiel. De bedieningsknoppen van de verwarmbare voorstoelen zijn verhuisd naar de middenconsole waar ze beter onder handbereik zitten. Verder is de draadloze lader voor smartphones groter dan voorheen.

Het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem van de Prius is verbeterd; het 7-inch touchscreen is nu ook te bedienen door middel van swipen en in en uit te zoomen met knijpbewegingen. Het systeem reageert sneller en biedt voortaan ook spraakbesturing zodat de bestuurder de handen aan het stuur kan houden. Ook het standaard Head-Up Display is geüpgraded. Het bevat nieuwe ’turn-by-turn’-navigatie met heldere en scherpere beelden.

Toyota levert de vernieuwde Prius als Dynamic of Executive. Tot de standaarduitrusting van de Dynamic behoren Bi-LED-koplampen, Smart Entry, Climate Control, stoelverwarming vóór, een parkeerhulpcamera achter, een digitale radio (DAB+) en Bluetooth. De Dynamic uitvoering is optioneel uit te breiden met het Multimedia Plus Pack. Dit pakket bevat het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem en JBL audio met 10 speakers. Ook de uitgebreide actieve veiligheid Toyota Safety Sense is aanwezig. Hiertoe behoren onder andere Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert met automatische stuurcorrectie, Pre-collision System, Road Sign Assist en Blind Spot Monitor.

De Prius Executive biedt bovenop de uitrusting van de Dynamic een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, een draadloze oplader voor smartphones, zwart lederen bekleding en een premium audiosysteem van JBL inclusief tien speakers. Inparkeren is extra gemakkelijk dankzij de parkeersensoren vóór en achter en Intelligent Parking Assist (IPA).

De gefacelifte Toyota Prius is leverbaar vanaf 32.995 euro en vanaf 15 april bij de dealer te zien.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.