Selecteer een pagina

Lexus heeft bekendgemaakt dat het de LC Convertible Concept in productie neemt. cabriolet-uitvoering van de Lexus LC maakte begin dit jaar zijn werelddebuut. De enthousiaste reacties van pers en publiek heeft Lexus doen besluiten de auto in productie te nemen. Een prototype van het productiemodel komt in actie tijdens de heuvelklim op het befaamde Goodwood Festival of Speed (4-7 juli 2019). 

Lexus onthulde begin dit jaar op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit een cabriolet-uitvoering van de LC Coupé, de LC Convertible Concept. Het design moest een gevoel van schoonheid oproepen en dat lukte; zowel pers als publiek reageerden lovend op de lijnen van de 2+2 roadster. Net als de LC Coupé ontving de LC Convertible Concept de EyesOn Design Award.

De LC Convertible behoudt de proporties van de LC Coupé, maar heeft een eigen onderscheidende identiteit. Het prototype van de LC Convertible dat op het Goodwood Festival of Speed 2019 in actie te zien is, is gecamoufleerd maar geeft een goed idee van hoe het productiemodel er uiteindelijk uit komt te zien en van zijn prestaties. De auto wordt bestuurd door de autocoureur Nick Cassidy die momenteel met een LC Coupé succesvol meedoet aan het Japanse Super GT-kampioenschap in de GT500-klasse.

Lexus maakt in aanloop naar de marktintroductie van de LC Convertible meer specificaties van de auto bekend, waaronder de aandrijflijn(en).

Meer autonieuws op www.autozine.nl