Selecteer een pagina

Volvo onthult de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische auto van Volvo en het eerste model dat deel uitmaakt van het nieuwe Recharge-modellengamma. Bezoekers die vanaf begin 2020 de Volvo-website bezoeken, krijgen eerst de vraag te zien of ze een Volvo Recharge-model willen of niet. Om elektrisch rijden verder aan te moedigen, biedt Volvo elk plug-in hybride model aan met een jaar gratis elektriciteit. Dit gebeurt met een terugbetaling achteraf over de gemiddelde elektriciteitskosten in dat jaar. 

De XC40 Recharge heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP) op één acculading en een systeemvermogen van 300 kW (408 pk). Met een snellader is de batterij in 40 minuten tot 80 procent opgeladen.

Het nieuwe infotainment met Google’s besturingssysteem Android is volledig geïntegreerd in Volvo On Call, het digitale serviceplatform van Volvo met een mobiele app, in-car Wi-Fi en tijdbesparende connected services. Met Volvo On Call kunnen bestuurders van een plug-in hybride zien hoeveel tijd ze elektrisch rijden.

Om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen, verdrievoudigt Volvo de productiecapaciteit van zijn geëlektrificeerde modellen en biedt het vanaf volgend jaar Designer’s Choice-uitvoeringen van geselecteerde populaire Recharge-modellen met korte levertijden. Volvo Cars verwacht dat volgend jaar 20 procent van alle Volvo-verkopen een plug-in hybride is. In Nederland ligt het aandeel plug-in hybrides al hoger.

De XC40 Recharge is begin 2020 te bestellen. De vanafprijs bedraagt € 59.900,-

Meer autonieuws op www.autozine.nl