Selecteer een pagina

 Nederland kan binnenkort kennismaken met de Polestar 1. Het halo-model van het compleet nieuwe elektrische performancemerk Polestar beleeft zijn nationale debuut tijdens de Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december). Het eerste model van Polestar is een GT met een plug-in hybrid aandrijflijn en een lichtgewicht carrosserie. De eerste exemplaren van de Polestar 1 arriveren begin 2020 in Nederland. 

De Polestar 1 is een Electric Performance Hybrid met een grootste elektrische bereik. De deels elektrische GT slaat de brug naar alle toekomstige modellen van het merk die stuk voor stuk 100% elektrisch zijn.

De carrosserie van de 2+2 Grand Tourer Coupé bestaat voor een groot deel uit carbon. Dit lichtgewicht materiaal zorgt voor drie belangrijke voordelen: een lager gewicht, een hogere torsiestijfheid en een lager zwaartepunt. De hybride heeft een systeemvermogen van 609 pk en een koppel van 1.000 Nm. De aandrijflijn bestaat uit een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en 232 pk aan elektrisch vermogen op de achterwielen.

In puur elektrische, achterwielaangedreven modus heeft de Polestar 1 een elektrische bereik van 124 kilometer (WLTP). Door dit grote bereik kan een groot deel van de dagelijkse ritten volledig elektrisch worden afgelegd. Wanneer nodig springt de benzinemotor bij. In Power-modus acceleert hij in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

Om de pure kracht van de aandrijflijn perfect op het asfalt over te brengen, is de Polestar 1 voorzien van een modern chassis, adaptieve demping van Öhlings en speciaal afgestemde Akebono remmen. De twee elektromotoren drijven individueel de achterwielen aan voor extra tractie bij het ronden van bochten.

2020 wordt een druk jaar voor Polestar in Nederland. De Polestar 1 arriveert begin volgend jaar, gevolgd door de Polestar 2 die halverwege het jaar ons land binnen zoeft. Deze 408 pk sterke, vierwielaangedreven Fastback heeft naar verwachting een elektrische actieradius van 500 km en accelereert in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De Polestar 3, een sportieve elektrische SUV met een aerodynamisch design, volgt later. Hij wordt tussen de Polestar 1 en Polestar 2 gepositioneerd.

Meer autonieuws op www.autozine.nl