Selecteer een pagina

Porsche completeert de Macan line-up met de sportieve GTS-uitvoering die per direct te bestellen is. Zijn 2,9-liter V6 bi-turbo is met een vermogen van 280 kW / 380 pk zo’n 20 pk krachtiger dan zijn voorganger. Dankzij de verbeterde PDK-transmissie en het optionele Sport Chrono Pakket accelereert de nieuwe Macan GTS in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 261 km/u. 

GTS (Gran Turismo Sport) is bij Porsche een legendarische aanduiding die staat voor sportiviteit op niveau. De nieuwe Macan GTS is uitgevoerd met een extra dynamisch afgestemd Porsche Active Suspension Management (PASM). Het onderstel is 15 mm verlaagd. Op verzoek is adaptieve luchtvering leverbaar. Hiermee wordt het onderstel met nog eens 10 mm verlaagd. De Macan GTS wordt standaard uitgevoerd met 20 inch RS Spyder Design wielen in zijdeglans zwart en stalen remschijven (360×36 mm vóór en 330×20 mm achter) met rode remklauwen. Voor meer stopkracht zijn PSCB (Porsche Surface Coated Brake) of PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) optioneel leverbaar.

Het sportuitlaatsysteem speelt een belangrijke rol in de GTS-beleving door het unieke geluid van de 2,9-liter V6 extra aan te zetten. De krachtbron dankt zijn reactievermogen vooral aan de layout met twee in de V-vorm van de motor geplaatste turbo’s. Het maximale koppel van 520 Nm (20 Nm meer dan zijn voorganger) is beschikbaar in het toerengebied tussen 1.750 en 5.000 tpm. Het gemiddelde verbruik bedraagt 9,5 l/100 km volgens NEDC-norm.

De Macan GTS is standaard uitgevoerd met het SportDesign Pakket, inclusief opvallende dorpels en zwarte afwerking van onder meer de grille en ruim bemeten luchtinlaten. Ook de led-koplampen met PDLS (Porsche Dynamic Light System; PLDS Plus leverbaar als optie) en de driedimensionaal vormgegeven achterlichtunits zijn donker getint. Achter zijn de zwarte diffuser en zwarte uitlaatpijpen de blikvangers.

Ook het interieur van de Macan GTS is sportief. De speciale, achtvoudig verstelbare sportstoelen en het exclusieve, met leder beklede driespaaks multifunctionele sportstuur onderstrepen de GTS-signatuur. Tot de mogelijkheden om de Macan GTS te personaliseren, behoren lederen GTS-bekleding met alcantara accenten in karmijnrood of krijt, diverse afwerkingsaccenten van alcantara en aluminium, een BOSE Surround Sound System en een nieuwe smartphonebox met draadloze oplaadfunctie. Daarnaast is de sportieve Macan leverbaar met onder meer de adaptieve cruise control met filehulp, ParkAssistent met achteruitrijcamera en Surround View, een verwarmde voorruit en een ionisator voor een optimale luchtkwaliteit in het interieur.

De nieuwe Macan GTS is vanaf nu te bestellen voor een consumentenadviesprijs van € 120.400. De levering start in maart 2020.

Meer autonieuws op www.autozine.nl