Selecteer een pagina

De vernieuwde Kia Stonic is per direct te bestellen bij de Nederlandse Kia-dealers. De compacte cross-over wordt voortaan standaard geleverd als ‘EcoDynamics+’ mild-hybrid en krijgt daarnaast ook de nieuwe, intelligente ‘clutch-by-wire’ handgeschakelde versnellingsbak (iMT). De vernieuwde Stonic, die leverbaar wordt vanaf 21.495 euro, staat in oktober 2020 in de Kia-showrooms.

De vernieuwde Kia Stonic wordt vanaf nu standaard geleverd met mild-hybridtechnologie onder het ‘EcoDynamics+’ label. Daarbij wordt de nieuwe ‘Smartstream’ 1.0 T-GDi benzinemotor gekoppeld aan een 48V MHEV-systeem met elektrische ondersteuning en een regeneratief remsysteem. Deze technologie, in combinatie met een 74 kW/100 pk of 88 kW/120 pk motor, springt niet alleen relatief efficiënt met energie en brandstof om, maar belooft ook goede prestaties.

Een ander kenmerk van de vernieuwde Kia Stonic is de nieuwe intelligente handmatige transmissie (iMT). Deze nieuwe transmissie draagt bij aan een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot, met behoudt van de eigenschappen van een conventionele handgeschakelde versnellingsbak. Optioneel is ook de DCT7-automaat leverbaar.

Eveneens nieuw voor de Stonic, naast diverse rijassistentiesystemen en extra personalisatiemogelijkheden, is het infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen en het ‘Phase II’ UVO Connect. Het nieuwe systeem biedt tal van On-Board Services, waaronder live verkeersinformatie, weersvoorspellingen, brandstofprijzen en parkeermogelijkheden; inclusief prijs, locatie en beschikbaarheid.

De vernieuwde Kia Stonic is per direct te bestellen in drie verschillende uitvoeringen, te weten ComfortLine, DynamicLine en DynamicPlusLine. Begin volgend jaar worden de sportieve en ook luxe uitgevoerde GT-Line en GT-PlusLine nog toegevoegd aan het aanbod. Er kan gekozen worden uit een 74 kW / 100 pk of een 88 kW / 120 pk 1.0 T-GDi MHEV-motor, de nieuwe iMT-transmissie of de DCT7-automaat met dubbele koppeling, een uitgebreid aanbod aan carrosseriekleuren en twintig tweekleurige combinaties.

De prijzen van de vernieuwde Kia Stonic beginnen bij € 21.495,* voor de Stonic 1.0 T-GDi MHEV ComfortLine met 74 kW / 100 pk. De versie met 88 kW / 120 pk is er als Stonic 1.0 T-GDi MHEV DynamicLine vanaf € 22.995,-. Zoals elke andere Kia wordt ook de Kia Stonic geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. Vanaf oktober 2020 staat de Stonic bij de Kia-dealers.

Wil je meer autonieuws lezen? Ga dan naar Autozine.nl