Selecteer een pagina

De in Detroit geïntroduceerde nieuwe Grand Wagoneer Concept markeert de wedergeboorte van een klassiek en premium Amerikaans icoon en geeft een visie van wat de moderne uitdrukking van de originele ultieme premium SUV kan zijn. De Grand Wagoneer Concept positioneert de Wagoneer-naam onmiddellijk als een verlengstuk van het merk Jeep. De Grand Wagoneer Concept beschikt over een breed scala aan technologie, waaronder een geëlektrificeerde aandrijflijn, 4×4 offroad-systemen en een passagiersscherm in een SUV.

Het exterieurdesign van de Grand Wagoneer Concept is verankerd door een prominente grille met Obsidian Black-accenten met de iconische zeven sleuven van het merk Jeep. De ruimte boven en tussen elk van de zeven sleuven is verlicht door een kenmerkend LED-ontwerp. Dit LED-patroon helpt de breedte en de algehele voorkant van het voertuig te benadrukken. De SUV zelf is ondergedompeld in een nieuwe Arctic Ice-exterieurverf en direct boven de grille zitten verhoogde verlichte letters die het woord Wagoneer spellen. Het ontwerpteam creëerde een op maat gemaakt lettertype voor alle uitwendige letters van het Concept.

Van de zijkant heeft de Grand Wagoneer Concept een statig, gedistingeerd profiel. De Grand Wagoneer Concept SUV staat op 24-inch multispaaks met Obsidian afgewerkte aluminium velgen met 3D-geprinte elementen die zich net onder de iconische trapeziumvormige wielkasten van de auto bevinden.

Dikke aluminium letters met koperen accenten spellen: “Grand Wagoneer” op het onderste derde deel van elke voordeur. Een Amerikaanse vlag flankeert de aluminium letters en is een eerbetoon aan het thuisland van het merk. LED-achterlichten wikkelen zich van het achterste zijpaneel naar de achterkant van het voertuig en creëren een solide vorm, waardoor het voertuig een chiquere uitstraling krijgt. Een subtiele achterdiffusor zit onder de elektrisch bedienbare achterklep en helpt bij de aerodynamica van de auto door lucht te geleiden. Zowel de premium LED-koplampen, mistlampen en achterlichten zijn LED. Een volledig glazen dak vergroot visueel de binnenruimte van de. Op het dak bevinden zich dakrails met vier bevestigingslussen. Elke lusopening herbergt extra teakhout dat wordt ondersteund door bronzen traliewerk. Er is gekozen voor teakhout vanwege zijn elegantie en duurzaamheid.

Veel interieurelementen zijn een eerbetoon aan de geschiedenis van de Grand Wagoneer, zoals het tweespaaks stuurwiel. In de cabine loopt een middensteun van onyxglas over de lengte van het instrumentenpaneel en accentueert op eiegen wijze de ruimtelijkheid van het interieur. Glas is een duurzaam, volledig recyclebaar materiaal dat milieuvoordelen biedt en is gemaakt van een natuurlijke grondstof. De middensteun van onyxglas lijkt te zweven boven een vleugel gemaakt van duurzaam ruw aluminium waarvan ook de deurluidsprekers, de schakelknop en de ventilatieopening zijn gemaakt.

Terwijl de originele Grand Wagoneer beroemd was vanwege het gebruik van hout aan de buitenkant, heeft de Grand Wagoneer Concept echt warmtebehandeld kanthout langs de binnenkant. Dit is een van de vele voorbeelden van hoe het ontwerpteam in staat was om een nieuw hoofdstuk van het originele Grand Wagoneer-verhaal op een moderne manier na te vertellen. Andere duurzame interieuruitrustingen zijn onder meer een volledig suède hemelbekleding gemaakt van Dinamica – een volledig recyclebare premium microfiber suède – en tapijten gemaakt van Thrive-vezel, dat bestaat uit gerecycled materiaal. PUR, een duurzaam synthetisch materiaal, werd gekozen om alle stoelen, console, deuren en instrumentenpaneeloppervlakken in het Grand Wagoneer Concept te bekleden.

Bijna 45 inch aan schermlengte van het instrumentenpaneel: een 12,3-inch bestuurdersinformatiedisplay achter het stuur; een 12,1-inch horizontaal touchscreen fungeert als het hoofdscherm in de middenconsole, met een 10,25-inch horizontaal comfort touchscreen hieronder, gescheiden door de structurele aluminium vleugel. Bovendien biedt een passagiersscherm van 10,25 inch de voorpassagier een dynamische touchscreenbediening binnen handbereik.

Passagiers op de tweede rij hebben de beschikking over 30 inch aan totale schermruimte met een 10,25 inch display op de middenconsole tussen de twee stoelen. Elke passagier op de tweede rij heeft ook toegang tot zijn eigen 10,1-inch entertainment-touchscreen. Bovendien legt het Android-besturingssysteem van Uconnect 5 een basis en biedt het toegang tot een brede catalogus van applicaties om te voldoen aan de snel ontwikkelende vraag naar een verbeterde gebruikerservaring (UX).

De Grand Wagoneer Concept biedt het enige auto-audiosysteem ter wereld dat wordt aangedreven door McIntosh; een ander klassiek Amerikaans luxemerk dat bekend staat vanwege gedistingeerde audiosystemen. Het McIntosh-audiosysteem van de Grand Wagoneer Concept bevat 23 speciaal ontworpen luidsprekers die zijn aangesloten op een 24-kanaalsversterker die een meeslepende audio-ervaring biedt. De audio-elementen zijn ontworpen in aluminium en glanzend zwart, trouw aan de ontwerpesthetiek van McIntosh ‘high-end audiosystemen voor thuis.

Meer autonieuws op www.autozine.nl