Selecteer een pagina

Rolls Royce introduceert de nieuwe Ghost. New Ghost is gericht op een klantengroep die ook graag zelf het stuur ter hand neemt. De aluminium spaceframe-architectuur staat aan de basis van dit luxeproduct. De 6.75-liter V12 de prestaties, belangrijke primeurs voor Ghost zoals vierwielaandrijving, vierwielbesturing en het Planar-veersysteem geven de New Ghost een eigen karakter. Ook de ontwerpers bewandelden nieuwe wegen. Reductie en inhoud vormen de grondslag voor de ‘Post Opulence’ ontwerpfilosofie waarin minimalisme samenvloeit met het gebruik van hoogwaardige materialen. Elektrisch bedienbare portieren bieden toegang tot het interieur.

De nieuwe Ghost Extended belooft het verbeterde zitruimte achterin zonder afbreuk te doen aan de rijdynamiek van Ghost. Ghost Extended is evenals Ghost het product na uitvoerig overleg met een nieuwe generatie Rolls-Royce-klanten. Deze wereldwijde, dynamische groep ondernemers sprak de wens uit om door de week een door een chauffeur gereden zakelijk hulpmiddel te hebben dat in het weekend verandert in een dynamische saloon. Ghost Extended is het antwoord. De eerste leveringen aan klanten zullen plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2020.

Ghost Extended biedt 170 mm meer ruimte dan Ghost en claimt meer beenruimte achterin dan welke vierzits sedan dan ook, met uitzondering van een Rolls-Royce Phantom Extended. Een belangrijk leerpunt was dat Ghost Extended-klanten geen concessies wilden doen aan het minimalistische ontwerp van Ghost. De ontwerpers van het merk probeerden de extra lengte te verhullen door alleen de achterdeuren en de carrosserie rond de deuropeningen te verlengen zodat de lijnen van de auto behouden bleven.

Een reeks verbeteringen aan de achterzijde van het inzittendencompartiment weerspiegelt de flexibiliteit van Ghost Extended. Voor het eerst kan worden gekozen voor een verstelbare Serenity Seat, vergelijkbaar met die van een zakenjet. Het interieur belooft ook de juiste omgeving voor de overgang van zaken naar vrije tijd. Om dit te versterken is er tussen de achterbank een champagnekoelkast geplaatst die met veel aandacht is ontwikkeld. De ingenieurs van het merk overlegden onder meer met een meestersommelier. Ze leerden dat de optimale temperatuur van niet-vintage champagne rond de zes graden Celsius ligt en die van vintage champagnes rond de 11 graden Celsius. Daartoe gebruikt de koelkast twee koelmodi: koelen tot zes graden en 11 graden.

De Rolls-Royce Ghost en Ghost Extended zijn met directe ingang beschikbaar voor Nederlandse klanten. De vanafprijs bedraagt 392.488 euro voor de Ghost en 430.406 euro voor de Ghost Extended.

Meer autonieuws op www.autozine.nl