Selecteer een pagina

Volvo introduceert nieuwe uitvoeringen van de XC60 en XC90. Deze nieuwe Advantage- en Exclusive-uitvoeringen zijn per direct bij de Volvo-dealer te bestellen en geven een vervolg aan de Volvo V60 Momentum Advantage die sinds afgelopen zomer leverbaar is en een succes is gebleken.

Volvo past de succesformule van de V60 Momentum Advantage nu ook toe op de XC60. De vanafprijs bedraagt € 52.995. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Sensus Connect met 9-inch touchscreen, DAB+, High Performance audio, 2-zone airconditioning, Drive Mode Settings, Volvo On Call, automatisch dimmende spiegels en voorstoelen met een tweevoudig elektrisch bedienbare lendensteun en Park Assist achter.

De nieuwe Volvo XC60 Momentum Advantage, uitgerust met B4 Mild hybrid met 145 kW (197 pk), is te herkennen aan de zwarte raamomlijsting, zilverkleurige roofrails, dubbele chroomkleurige uitlaateindpijpen en aluminium interieuraccenten. Standaard zijn Sensus-navigatie met Lifetime MapCare (gratis ‘over-the-air’ EU-kaartupdates), smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto, inclusief extra USB-aansluiting en 18-inch dubbelspaaks lichtmetalen velgen (Black/Diamond Cut).

De eveneens nieuwe Volvo XC60 B5 Mild hybrid Momentum Exclusive is de overtreffende trap van de Momentum Advantage-uitvoering. Behalve een krachtigere benzinemotor met 184 kW (250 pk) verwent deze uitvoering zijn eigenaar met de volgende drie Volvo packs: Driver Assist, Climate en Audio & Park Assist.

Met de Volvo packs profiteert de bestuurder van Adaptive Cruise Control met Pilot Assist, Blind Spot Information System, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel, Park Assist voor en achter, een Park Assist Camera achter en Premium Audio by Harman Kardon. En ook 4-zone airconditioning, Advanced Air Cleaner, een Head-Up Display en een panoramadak zijn aanwezig. De prijs bedraagt € 57.995 voor de XC60 Momentum Exclusive.

De standaarduitrusting van de XC90 Inscription bestaat uit onder meer uit zeven zitplaatsen, lederen bekleding, stoelverwarming, Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information System, Sensus-navigatie, smartphone-integratie, Keyless Drive, elektrisch verstelbare voorstoelen en 20-inch lichtmetalen velgen.

Boven op deze standaarduitrusting is de XC90 Inscription Exclusive uitgerust met Nappa lederen bekleding, voorstoelen met ventilatie en massage, een panoramadak, 360o-camera, Head-Up Display, Premium Audio by Harman Kardon, Advanced Air Cleaner en het pack Lighting met Full-LED koplampen en koplampreiniging. De meerprijs is welgeteld € 0. Hiermee bedraagt de vanafprijs van de XC90 Recharge T8 Inscription Exclusive € 87.995.

De Volvo XC90 Inscription Exclusive is een 7-zits plug-in hybride. Standaard uitgerust met een aandrijflijn met een systeemvermogen van 288 kW (390 pk). De elektrische actieradius bedraagt tot 49 kilometer, geheel emissievrij.

Meer autonieuws op www.autozine.nl