Selecteer een pagina

Mazda heeft de line-up van de MX-30 meer in lijn gebracht met de rest van het gamma, zoals dat in Nederland beschikbaar is. Vanaf nu is de eerste volledig elektrische auto van Mazda leverbaar als standaard MX-30, als Comfort en als Luxury. De vanafprijs is omlaag gebracht naar 33.140 euro en dankzij de gunstige prijsstelling komen alle uitvoeringen in aanmerking voor 12 % bijtelling.

De Mazda MX-30 was vanaf zijn introductie in Nederland, begin september vorig jaar, in eerste instantie alleen beschikbaar als First Edition in een beperkte oplage. De rijker uitgeruste Luxury volgde niet lang daarna en vanaf nu introduceert Mazda de ‘reguliere’ line-up die meer aansluit bij de overige modellen van het merk en dus is opgebouwd uit diverse uitvoeringen met bijbehorende optiepakketten.

De nieuwe line-up van de Mazda MX-30 bestaat vanaf nu uit drie uitvoeringen:

  • In de standaarduitrusting is de MX-30uitgerust met onder meer climate control, LED-verlichting, Mazda Radar Cruise Control, 18-inch lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera, voorruitprojectie, Mazda Connect met DAB+ audiosysteem, Apple CarPlay, een geïntegreerd navigatiesysteem en een scala aan i-Activsense veiligheidsvoorzieningen. Prijzen beginnen bij € 33.140, inclusief kosten rijklaarmaken.
  • De MX-30 Comfort is een niveau hoger, met als toevoegingen onder meer stoelverwarming vóór in drie standen, stuurwielverwarming, middenarmsteun achter en Smart Keyless Entry. Deze versie is naar wens uit te breiden met een interieurpakket, waarbij er gekozen kan worden tussen een bruin of wit ecologisch kunstlederen interieur in combinatie met stoffen zittingen en dat verder onder meer 18 inch velgen, elektrische bestuurderstoelverstelling met geheugen, adaptieve LED-koplampen, LED-Signature verlichting, privacy glass op de zijruiten achter en de achterruit en elegante in- en exterieurdetails omvat. De Comfort is beschikbaar vanaf € 34.140,-.
  • De Luxury uitvoering blijft de topversie van de MX-30. Hieraan is het interieurpakket van de Comfort al standaard toegevoegd plus zaken zoals een schuif/kanteldak, een Bose 12 speaker geluidssysteem, 360° view monitor en uitbreiding op de veiligheidssystemen met Front Cross Traffic Alert (FCTA), Rear Cross Traffic Brake (RCTB), Smart City Brake Support Rear (SCBS-R), Traffic Jam Assist (TJA)en Driver Attention Alert (DAA). Prijzen van de Luxury beginnen bij € 39.140,-.

Vanaf de Comfort met interieurpakket kan er tegen een meerprijs ook gekozen worden voor een 3-tone exterieur in de kleuren Ceramic, Polymetal en Soul Red Crystal. De zijkanten van de auto zijn dan in een grijstint uitgevoerd en het dak is zwart. Alle versies van de MX-30 zijn beschikbaar onder de € 40.000,-, waardoor ze, ook de luxere varianten, een bijtelling van 12% kennen, ofwel vanaf € 119,- netto per maand.

In Nederland zijn er sinds de lancering in een paar maanden tijd meer dan 1000 exemplaren van de MX-30 verkocht. De nieuwe line-up is per direct te bestellen en is vanaf nu ook meteen leverbaar.

Meer autonieuws op www.autozine.nl