Selecteer een pagina

De Superb, het topmodel van Skoda, is in prijs verlaagd. Door een aanscherping van de prijzen is de Superb er nu vanaf 32.990 euro of 218 euro netto bijtelling per maand. De nieuwe Superb iV met plug-in hybridetechnologie staat nu vanaf 39.990 euro voor de deur.

De prijslijst van de Skoda Superb vermeldt nu een vanafprijs van € 32.990. Voor dat bedrag staat Skoda’s topmodel klaar als hatchback met de 110 kW / 150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor in de Business Edition-uitvoering. Standaard is deze versie voorzien van LED-koplampen, het navigatiesysteem Amundsen met 8 inch scherm, voice control, Skoda Connect, Bluetooth telefoonvoorbereiding inclusief draadloos opladen, Keyless entry, automatische 2 zone-airconditioning en parkeersensoren achter.

De Superb is er ook met plug-in hybridetechnologie, waarbij een 1.4 TSI, een elektromotor en een zestraps automatische DSG-transmissie een slim samenspel aangaan. Met een systeemvermogen van 160 kW / 218 pk zijn de Superb iV-modellen goed voor prestaties in combinatie met gunstige verbruikscijfers. Het 13 kWh accupakket maakt het in theorie mogelijk om 55 kilometer (WLTP) volledig elektrisch aangedreven te rijden. De Skoda Superb iV is er nu vanaf € 39.990. Hij wordt net als de Superb 2.0 TDI diesel (110 kW / 150 pk) standaard geleverd in de Business Edition Plus-uitvoering. Die vult de uitrusting van de Business Edition aan met onder meer een achteruitrijcamera, verwarmde voorstoelen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, de grootlichtassistent en Park Distance Control (voor en achter).

Elke Superb is er voor een meerprijs van € 1.500 ook als extra ruime Combi (stationcar). Voor € 2.000 krijgen de Superb 1.5 TSI Business Edition en Business Edition Plus een upgrade naar de comfortabele automatische zeventraps DSG-transmissie. En voor een meerprijs van € 2.000 ten opzichte van de Business Edition Plus-uitvoeringen is de Superb er bovendien als Sportline Business. Standaard op deze modellen zijn alle hierboven genoemde zaken en daarnaast Full LED matrix koplampen, een sportonderstel, 18 inch lichtmetalen velgen (zwart), extra donker getint glas achter, zwarte exterieuraccenten, de Virtual cockpit en sportstoelen vóór.

Meer autonieuws op www.autozine.nl