Selecteer een pagina

De Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid is door ANWB Kamperen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2021. De gloednieuwe SUV, sinds begin dit jaar op de markt, maakt volgens de jury vooral indruk met zijn sterke hybride-aandrijflijn, goede weggedrag en rijke uitrusting.

Jaarlijks kiest ANWB Kamperen de beste caravantrekker van Nederland. Uit een groot aantal nieuwkomers wees de jury na uitgebreid testen de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid aan als winnaar. Het was voor het eerst dat alleen hybride-aangedreven auto’s (hybride, mild hybride en plug-in hybride) tot de finale waren doorgedrongen. De andere finalisten waren de Ford Kuga 2.5 PHEV en de SEAT Leon 1.5 eTSI.

De Hyundai TUCSON Hybrid heeft een nieuwe 1,6-liter T-GDI Smartstream-benzinemotor, een 44,2 kW sterke elektromotor, een 1,49 kWh lithium-ion-polymeerbatterij en een zestrapsautomaat. De hybride-aandrijflijn schakelt naadloos over van de benzinemotor naar de elektromotor en terug; soms zijn beide ook tegelijk actief. Het gecombineerd vermogen van de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid bedraagt 169 kW (230 pk), met een maximumkoppel van 350 Nm. Met zijn maximale aanhangwagengewicht van 1.650 kilogram en kogeldruk van 100 kg levert dat, in combinatie met een goede belading van de caravan, een stabiele combinatie en veilig weggedrag op.

De jury van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 bestaat uit: Ruud Wenting (kampeerspecialist KampeerKampioen, voorzitter), Harm Zeven (autospecialist ANWB Experts), Frank Buma (ANWB Auto), Glenn Bronckers (Innovam), PatrickVerhoeven (Kampeerspecialist) en Paul Cnossen (medewerker ANWB KampeerKampioen, projectcoƶrdinator).

Meer autonieuws op www.autozine.nl