Selecteer een pagina

De vernieuwde Dacia Duster is herkenbaar aan de nieuw ontworpen voorzijde en achterlichten. Het interieur is eveneens vernieuwd, terwijl de nieuwe achterspoiler bijdraagt aan de verlaging van de CO2-emissie. Dat laatste heeft een aandeel in de prijsstelling van de Duster. Zo beginnen de prijzen bij 18.890 euro voor de Duster TCe 100 Bi-Fuel Essential. De auto is vanaf begin september 2021 te bezichtigen bij de Nederlandse dealers.

Dacia heeft het interieur van de Duster voorzien van onder meer nieuwe bekleding en verlichte knoppen op het stuur. Ook zijn de middenconsole en de multimediasystemen nieuw, net als de lichtmetalenwielen en het ontwerp van de strakkere grille. De nieuwe LED-koplampen en LED-achterlichten worden gekenmerkt door hun stijlvolle Y-vorm. Verder is de Duster uitgerust met een nieuwe achterspoilerdie bijdraagt aan de reductie van de CO2-emissie.

De Essential is de basisuitvoering, die is uitgerust met onder meer ABS met remkrachtverdeling en noodstopbekrachtiging, stabiliteits- en tractiecontrole, airbags en gordijnairbags voorin, een boordcomputer, Radio DAB+ met MP3-speler en Bluetooth, USB- en 3,5 mm Jack-aansluitingen en een bandenspanningscontrolesysteem. De vanafprijs van deze uitvoering bedraagt € 18.890,-.

De topversie is de Prestige, die standaard is voorzien van een achteruitrijcamera, dodehoekwaarschuwing, lichtmetalen 17-inchwielen, automatische airconditioning en een middenconsole met een uitschuifbare middenarmsteun en bergvak van 1,1 liter. De Prestige komt ook standaard met Media Nav inclusief 8-inch touchscreen, navigatie en draadloze smartphonereplicatie. De prijzen hiervan beginnen bij € 21.990,-.

Behalve als TCe 100 Bi-Fuel met 74 kW (100 pk) is de nieuwe Duster er ook als TCe 130 met 96 kW (130 pk) en als TCe 150 4×4 met 110 kW (150 pk) en vierwielaandrijving. De Prestige isook leverbaar als TCe 150 EDC, met voorwielaandrijving en een automatische EDC transmissie.

Meer autonieuws op www.autozine.nl